Talasoterapija

sistem za izpiranje nosu in sinusov, naravna morska sol z eteričnimi olji smilja in mirte

Medicinski pripomoček. Aqua Maris® Talasoterapija naravna morska sol iz Jadranskega morja z več kot 80 minerali obogatena z eteričnimi olji mirte in smilja. Sol je namenjena za uporabo z Aqua Maris® Talasoterapija sistemom za izpiranjem nosu in sinusov. Z izpiranjem čistimo nos in odstranjujemo odvečno sluz. Postopek je prijeten in enostaven.

Pakiranje vsebuje anatomsko oblikovano posodo za izpiranje nosu in sinusov + 30 vrečic z 2,97 g naravne morske soli iz Jadrana, eteričnih olj mirte in smilja.

30 vrečic z 2,97 g naravne morske soli iz Jadrana, eteričnih olj mirte in smilja.

Sestava

Morska sol, eterično olje mirte, eterično olje smilja.

Vsebino ene vrečice raztopite v Aqua Maris® posodi za izpiranje nosu in sinusov. Prostornina posode 320 ml (do oznake) odgovarja izotonični raztopini. Prostornina posode zadostuje za izpiranje obeh nosnic.

Brez konzervansov.

Kdaj in kako uporabljati Aqua Maris® Talasoterapija sistem za izpiranje nosu in sinusov?

Pripravljena raztopina soli v vodi zaradi mineralov in dodanih eteričnih olj mirte in smilja, blagodejno deluje na sluznico nosu. Dodana posoda za izpiranje s svojo obliko omogoča enostavno, prijetno in učinkovito izpiranje nosne votline in sinusov.

Aqua Maris® Talasoterapija sistem za izpiranje nosu in sinusov je namenjen:

  • osebam z akutnim in kroničnim rinitisom ali sinusitizom ter alergijami,
  • po operativnem posegu v nosu (po posvetu z zdravnikom),
  • vzdrževanju higiene nosu in nosne votline, še posebno rekreativcev in športnikov ter,
  • pri oteženem dihanju, ki je posledica zadrževanja v ogrevanih in klimatiziranih prostorih.

Osebe, ki imajo težave s sinusi in alergijami, lahko postopek ponovijo večkrat tedensko. Športnikom in rekreativcem priporočamo izpiranje nosu pred fizično aktivnostjo, pri oteženem dihanju pa po potrebi.

Kako uporabljati

Obogateno morsko sol iz vrečke stresite v posodo za izpiranje. Vodo katero ste predhodno prekuhali in ohladili na telesno temperaturo (okrog 37°C) napolnite v posodo do oznake, pomešajte in nad umivalnikom izpirajte nos in sinuse na naslednji način:

  1. Glavo nagnite naprej in rahlo v stran. Brado imejte pritisnjeno na prsi.
  2. Vrh posode pritisnite na nosnico in jo namestite v položaj kot bi zamašili nosnico. Dihajte na usta.
  3. Pričnite z izpiranjem. Raztopina bo iztekala skozi nasprotno nosnico. Voda prehaja nosno votlino in poleg tega, da temeljito očisti nosne kanale tudi nežno masira številne živčne končiče v sinusih.
  4. Izpihajte nos v treh položajih: Nagnite glavo naprej v viseči položaj in jo obrnite na eno stran. Spodnjo nosnico zaprite in nežno pihnite skozi zgornjo nosnico.

Nagnite glavo naprej v viseči položaj in pihnite skozi isto nosnico. Poravnajte se in izpihajte nosnico v pokončnem položaju. Ponovite postopek z nasprotno nosnico. Po izpiranju se boste počutili sveže in napolnjeni z energijo.

Po uporabi je posodo za pripravo raztopine potrebno izprati z mlačno vodo in dobro posušiti. Posoda je namenjena večkratni uporabi in se je ne sme prati v pomivalnem stroju.

Nepravilen položaj telesa, glave ali posode za izpiranje lahko onemogočajo pravilno iztekanje iz nosne votline ter lahko povzroči iztekanje v usta in grlo. V takih primerih popravite položaj skladno z navodili za uporabo ter nadaljujte z izpiranjem.

Shranjevanje

Ni posebnih pogojev shranjevanja.

Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Proizvoda ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti.

Navodila za recikliranje

Narava nam je vedno na voljo, ko iščemo zdravje, mir in sprostitev.
Naj tako tudi ostane. Pomagajte nam reciklirati tako, da embalažo odvržete v za to namenjene zabojnike.

Ljubljana: steklo zelena, papir modra, embalaža rumena
Koper in Maribor: steklo bela, papir rdeča, embalaža rumena
Kranj: steklo bela, papir modra, embalaža rumena

Posodica

Embalaža

Vrečka

Embalaža

Brošura

Papir

Škatlica

Papir