BREZ
MIKROPLASTIKE,
BREZ SKRBI

Aqua Maris, 100 % naravna pršila za nos, dokazano brez mikroplastike

Odrasel človek dnevno vdihne in izdihne približno 22 tisočkrat. Skozi pljuča gre približno 10 tisoč litrov zraka. Poleg zraka vdihnemo do milijon mikroorganizmov dnevno in več kot sedem tisoč delcev mikroplastike. Čeprav še ni do potankosti raziskano kakšen vpliv ima mikroplastika na človeško zdravje, onesnaževanje s plastiko predstavlja izziv za javno zdravje in okolje. Glede na to, da je glavna sestavina pršil Aqua Maris morska voda, je podjetje JGL v sklopu strategije trajnostnega razvoja vložilo veliko truda v vzpostavljanje nadzornih sistemom nad prisotnostjo mikroplastike, v

zagotavljanje varnih izdelkov in povečanje zavesti o pomembnosti zaščite okolja. Čist in zdrav nos je prva obrambna linija zdravja in ni vseeno kakšne izdelke uporabljate za higieno nosu: Aqua Maris pršila za nos čistijo, vlažijo in izpirajo nos in dokazano ne vsebujejo mikroplastike. Pristojni priglašeni organ v EU je, zahvaljujoč strogo kontroliranim procesom proizvodnje, Aqua Maris pršilom za nos dodelilo oznako "Brez mikroplastike". Tako so Aqua Maris pršila postala prvi medicinski pripomočki na svetu, za katere je dokazano, da ne vsebujejo mikroplastike.

MIKROPLASTIKA

Zakaj je pomembno, da uporabljamo izdelke brez mikroplastike?

POGLEJ SI POSNETEK

Morda ne moremo vplivati na tisto kar vdihnemo, na kakovost vode, ki jo pijemo, na kakovost tal, na katerih raste hrana, lahko pa kontroliramo kaj zavestno vnašamo v organizem - bodite pozorni na sestavo izdelkov, ki jih kupujete in poiščite oznake brez mikroplastike.

KAKO NASTAJA AQUA MARIS?

Upravljanje in kontrolna strategija nad vsemi fazami proizvodnje, od črpanja morske vode do končne proizvodnje Aqua Marisa, zagotavljata kakovosten izdelek brez mikroplastike.

1.

ČRPANJE MORSKE VODE

Morska voda za Aqua Maris se črpa iz globine večje od 20 metrov, na posebni lokaciji v bližini Nacionalnega parka Severni Velebit, kjer se v morje izlivajo planinske reke bogate z minerali.

2.

SKLADIŠČENJE

Med čakanjem na obdelavo je morje shranjeno v posebnih posodah pod natančno predpisanimi pogoji.

3.

OBDELAVA

Z namenom, da bi pridobili popolnoma čisto morsko vodo bogato z oligoelementi, z blagodejnim učinkom na nosno sluznico, se uporablja najmodernejša tehnologija. Skozi številne faze filtriranja se odstranijo vsi neželeni delci iz morja, vključno z najmanjšimi delci mikroplastike, kar ohranja edinstveno sestavo izdelka, ki je ni mogoče umetno ustvariti.

4.

KONČNI IZDELEK IN TESTIRANJE

Vzorce končnih izdelkov dodatno testiramo s tehnološko dovršeno metodo Raman mikroskopije, na način, da simuliramo način uporabe pršil in kapljic v vsakdanjem življenju. Rezultati takšnih testov dokazujejo, da je Aqua Maris izdelek brez mikroplastike.

Prva in edina pršila za nos dokazano brez mikroplastike

Preventiva prinaša zdravje

Preventiva prinaša zdravje

Nos je začetni del dihalnih poti in ima zaščitno vlogo pri vstopu zraka v telo.

Več informacij
Boj proti prehladu med nosečnostjo

Boj proti prehladu med nosečnostjo

Linija Aqua Maris ponuja popolnoma varno rešitev za zamašen nos med nosečnostjo v obliki naravnega dekongestiva, Aqua Maris Strong pršilo za nos.

Več informacij
Aqua Maris v svetu

Aqua Maris v svetu

Aqua Maris je izvirna hrvaška blagovna znamka z več kot dvajsetletnimi izkušnjami pri prodaji in promociji izdelkov na osnovi morske vode, z več kot 220 milijonov prodanih paketov, prisotnih v več kot 30 državah na 3 celinah.

Več informacij

KAJ JE MIKROPLASTIKA IN KJE VSE SO JO ODKRILI?

Pod pojmom mikroplastika gre razumeti vse delce plastike manjše od 5 mm.

Tudi v snegu bližnjih Alp

V hrani in pitni vodi

V kozmetičnih izdelkih

Na morskem dnu Marijanskega jarka

POLEG OKOLJA SO MIKROPLASTIKO ODKRILI TUDI V NAS